Mediteren kun je leren: deel II (mét vakantietips)

Mediteren is niet meer alleen voor de geitenwollen-sokken-types, dat moge duidelijk zijn. Wie het druk heeft en in haast leeft, moet af en toe even tot rust komen. Mediteren is daarvoor de uitgelezen manier. En nee, je hoeft écht niet uren achter elkaar in kleermakerszit naar rustgevende muziek te luisteren, daar wordt niemand blij van. Een paar maanden geleden schreef ik voor het eerst over mijn zoektocht naar meditatie, nu is het tijd voor deel twee. Lukt het een beetje?

Kort antwoord op de vraag of het lukt: ja en nee. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik vergeet het soms. Dat komt dan niet per se door drukte of stress, maar gewoon omdat ik er niet aan denk. Op de momenten dat ik wél bewust tot rust kom, voel ik me heerlijk. Ik heb één vaste prik: een ademhalingsoefening van twee minuten voordat ik ga slapen. Dat doe ik met mijn Fitbit, die trilt op de momenten dat ik in en uit moet ademen. Het zorgt ervoor dat ik een diepere en zwaardere ademhaling krijg en helemaal zen in slaap val.

Het ‘ho-stop-systeem’

Lees verder bij hetkanWEL.

Scroll naar boven