Met deze duurzame muurverf kun je eerlijk schilderen

Eens in de zoveel tijd voel je de drang om de woonkamer of slaapkamer te voorzien van een fris kleurtje, maar eenmaal in de bouwmarkt blijkt dat je op het gebied van duurzaamheid weinig te kiezen hebt. De jongens van fairf, Laurens, Teun en Jeroen, brengen daar verandering in. Zij produceren duurzame muurverf in een Nederlandse fabriek die draait op zelf opgewekte zonne-energie. HetkanWEL sprak met Laurens. 

De oorsprong van fairf ligt in Brazilië. Laurens (die toen nog studeerde aan de TU-Delft) wilde zich inzetten voor meer kleur in de Braziliaanse sloppenwijken. Er werd een kleine duurzame verffabriek opgezet door middel van crowdfunding en de lokale werknemers kregen les in de beginselen van ondernemen. Laurens: “In een korte periode hebben we een succesvol project opgericht waarbij kleinschalige kleurproductie, educatie en werkgelegenheid samen zijn gekomen.” Na dit project zijn de jongens op zoek gegaan naar financiële mogelijkheden voor soortgelijke projecten. “Dat heeft uiteindelijk geleid tot fairf, een nieuw duurzaam merk op de Nederlandse verfmarkt, maar we zijn ook actief als stichting. We zetten ons nog steeds in voor educatie, het bevorderen van welzijn en het creëren van werkgelegenheid voor kansarme mensen en jongeren in binnen- en buitenland”, aldus Laurens. Wie verf van fairf koopt, steunt dus creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden.

Duurzaamheid

Fairf probeert op meerdere manieren zo duurzaam mogelijk te zijn. De ingrediënten worden indien mogelijk lokaal verkregen, zodat de impact op het milieu zo laag mogelijk blijft.

Lees verder bij hetkanWEL.

Scroll naar boven