Een tussenstand na tien dagen ontspullen

Hoera! Ik heb eenderde van de ontspullen-challenge achter de rug. Het ging niet zonder slag of stoot, maar één ding is zeker: het lucht heel erg op. Tien dagen geleden ben ik begonnen aan The Minimalist Game, een challenge waarbij ik dertig dagen lang iedere dag meerdere spullen moet weggooien of weggeven. Ik begon optimistisch, maar het is toch iets moeilijker dan ik dacht. 

Het lukte bijvoorbeeld niet om iedere dag het schema aan te houden. Op de eerste dag gooide ik netjes één ding weg, dag twee en drie gingen ook goed, maar bij dag vier ging ik de mist in. Die dag heb ik zelfs helemaal overgeslagen. Een typisch gevalletje tijdgebrek. Maar ik heb het goedgemaakt. Op dag vijf heb ik in totaal van negen spullen afscheid genomen.

Nu, tien dagen later, heb ik de bezem gehaald door de (belachelijk) grote hoeveelheid sjaals en mutsen, zijn de keukenkastjes doorgespit en ook de beruchte witte la (zie vorige blog) heeft eindelijk weer daglicht gezien. Ik kwam voornamelijk papierwerk tegen, maar ook een kaarsenstandaard, oude telefoonhoesjes, een heleboel verjaardags- en kerstkaarten en opladers. Uit de woonkamer heb ik veel boeken verbannen, een kussentje van de bank (die had ik jaren geleden al weg moeten doen, een doorn in het oog), een puzzel en een paar spelletjes. In de doos met spullen die ik ga weggeven ligt ook nog een warmhouder voor thee, een borrelhapjeschaal, een heleboel dvd’s en een voetenbankje.

Doe het samen

Inmiddels heb ik een vriendin bereid gevonden om ook mee te doen aan de challenge. En dat kan ik je aanraden. We houden elkaar op de hoogte en in sommige gevallen maken we elkaar jaloers. Of beter gezegd: zij mij.

Lees verder bij hetkanWel.

Scroll naar boven