Een week geen plastic gebruiken: kan dat?

Na hetkanWEL-redacteuren Wyke en Gerda was het mijn beurt: ik mocht een week geen plastic gebruiken. Of in ieder geval niets nieuws kopen. Na de verhalen van mijn collega’s was ik van tevoren niet heel positief gestemd over een goede afloop. Maar ik ben nog best tevreden. 

Flinke boodschappenlijst

Mijn vriend en ik doen meestal dagelijks boodschappen, omdat de supermarkt om de hoek is. We vinden het lastig om al voor meerdere dagen te bepalen wat we gaan eten. Maar speciaal voor deze challenge heb ik het anders aangepakt. Op maandagochtend heb ik een flinke boodschappenlijst gemaakt. Ik nam mezelf voor om in ieder geval beleg, brood en groenten en fruit in de slaan voor de hele week. Voor groenten en fruit nam ik een eigen tas mee. Ik kocht een flink stuk kaas bij de kaasboer en ging voor een paar broden naar het Vlaamsch Broodhuys. Beleg zonder plastic kopen was knap lastig, dat is dan ook niet helemaal gelukt. Ik heb voor de gelegenheid maar een pot jam gekocht, daar zat in ieder geval geen plastic omheen. En dan eet ik dat ook nog eens.

Lees verder bij hetkanWEL.

Scroll naar boven