‘Journalistiek is een smoes om overal aan te ruiken’

Journalist Rik Kuethe (73!) gaat nog lang niet met pensioen. Drie dagen per week (maar liever vijf) werkt hij op de redactie van Elsevier. Vandaag viert hij zijn 30-jarig jubileum bij het opinieweekblad. Voor Villamedia sprak ik met hem:

Hij was diplomaat, maar de journalistiek vond hij toch interessanter. De 73-jarige Rik Kuethe viert vandaag zijn 30-jarig jubileum bij Elsevier en vindt het nog steeds fantastisch. ‘Journalistiek is een smoes om overal aan te ruiken’, vertelt Kuethe. ‘Ik ken geen enkel beroep – al zou een tandarts ook zeggen dat iedere mond anders is – dat zo afwisselend is.’ Kuethe schrijft voornamelijk over de VS en werkt in principe drie dagen per week. ‘Ik weet ook niet wat ik anders moet doen. Vandaag is zogenaamd mijn vrije dag, maar na de lunch ga ik nog even naar de redactie.’

Lees verder bij Villamedia.

Scroll naar boven