Van verveling tot bore-out

Ken je dat gevoel? Je hebt op Facebook al vijf keer geswitcht tussen “topverslagen” en “meest recente verslagen” en na drie minuten hoop je dat je timeline alweer is aangevuld met nieuwe verhalen. In werkelijkheid lees je voor de zesde keer het suffe verhaal over het kindje van je oude schoolvriendin en scrol je opnieuw langs de lunchfoto van je zus. De minuten kruipen voorbij en na een lange werkdag heb je alles behalve een gevoel van voldoening, omdat je nergens aan toe ben gekomen. Zulke dagen hebben we allemaal wel eens, maar wat nou als dit een chronisch dingetje wordt?

Het zou goed kunnen dat je je elke werkdag stierlijk verveelt, al zeg je dat natuurlijk niet hardop. Je doet gewoon alsof je hartstikke druk bent. Drukke mensen zijn per slot van rekening heel belangrijk. Dus iedereen is druk, of doet op z’n minst alsof. Op de vraag hoe het met iemand gaat is “ja, druk, maar wel heel goed” steevast het antwoord, want niemand verveelt zich en iedereen voelt zich goed.

Schone schijn
Af en toe een weggegooide dag lijkt onschuldig, maar als de verveling dagelijks toeslaat doet het meer kwaad dan je denkt. In combinatie met de schone schijn ophouden bij je vrienden en familie kan het zelfs fataal zijn. …

Lees verder bij nieuworganiseren.nu.

Scroll naar boven