Deze wilde wand zuivert de lucht

Het is bekend dat planten bijdragen aan een prettige leefomgeving, omdat ze de lucht zuiveren en bevochtigen. Toch ontbreekt het op de werkvloer vaak aan groen. Arne en Michelle willen hier verandering in brengen met de Wilde Wand: een verplaatsbaar scherm met een bonte verzameling aan planten. Voor hetkanWEL sprak ik met Arne en Michelle.

De wilde wanden die Arne en Michelle aanbieden kunnen aan twee zijdes helemaal voorzien worden van planten. “We hebben specifieke planten voor de wanden geselecteerd. Het zijn de kanjers onder de luchtzuiveraars”, vertelt Arne. “Ze halen schadelijke stoffen uit de lucht, breken CO2 af en zorgen voor een goede luchtvochtigheid.”

Verzorging

Je hoeft de planten niet één voor één water te geven. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat het toegevoegde water overal terecht komt. De watermeter toont vervolgens of je voldoende water hebt gebruikt. Arne: “De planten zijn gekweekt in water, waardoor ze een ander soort wortels aanmaken. Dit systeem heet hydrocultuur. Het is van belang dat er voldoende water in de reservoirs van de planten zit. Je moet de wand eens in de 3-4 weken water geven.”

Circulair produceren

Lees verder bij hetkanWEL.

Scroll naar boven