De week van Milouska Meulens

‘Onwerkelijk, bijna surrealistisch’, noemt Milouska Meulens (41) haar naderende afscheid bij het Jeugdjournaal. In september neemt ze het stokje over van Vroege Vogels-presentatrice Janine Abbring en neemt ze plaats naast Menno Bentveld. ‘Aan de ene kant is het heel erg leuk om iets nieuws te gaan doen, maar aan de andere kant: hoe neem je afscheid van een programma waar je zo lang hebt gewerkt? Ik weet het niet’, vertelt Meulens.

Vijftien jaar geleden maakte Meulens de overstap van Zembla naar het Jeugdjournaal. Dit keer is de stap opnieuw groot: van een journaal voor kinderen naar een radio en -televisieprogramma over natuur, milieu en duurzaamheid. ‘Gevoelsmatig is het nu een kleinere stap. Het Jeugdjournaal en Vroege Vogels zijn allebei programma’s waarbij ik mijn idealen kan verwezenlijken’, vertelt Meulens. ‘Bij het Jeugdjournaal help ik mee om kinderen te informeren, dat is één van hun grondrechten. Met Vroege Vogels draag ik straks bij aan het milieubewustzijn en natuurbehoud.’

Het medium radio is voor Meulens helemaal nieuw. ‘Ik heb er altijd wel mee geflirt, maar radio leek een onneembaar bastion van een ander niveau en kaliber.’ Ondanks dat Meulens van mening is dat je niet alles kapot moet repeteren, gaat ze zich wel goed voorbereiden. ‘Ik wil weten waar ik mee bezig ben en of het goed is wat ik doe.’ Het liefst wil de presentatrice overkomen alsof het geen routine is wat ze doet. ‘Dat vind ik zo goed aan Menno. Hij doet het al heel lang, maar het klinkt alsof hij alles spontaan en uit zijn hoofd vertelt.’

Ook het presenteren in een duo is relatief nieuw voor Meulens. ‘Dat heeft een hele andere dynamiek. Het is gezellig en je loodst elkaar door de uitzending heen, ga ik vanuit.’ Meulens is van plan om nog wel een paar bezoekjes te brengen aan de Vroege Vogels-studio. ‘Ik ben er pas één keer geweest. Voordat ik begin wil ik wel graag zien hoe Janine en Menno dat doen samen en hoe het allemaal werkt’, aldus Meulens.

De eerste televisie-uitzending van Vroege Vogels met Meulens is te zien op 1 september. Het is nog onduidelijk wanneer de presentatrice voor het eerst op de radio te horen is.

Dit interview verscheen eerder op www.villamedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven