‘Dit jonge broekie mag er zijn’

Alexander Schippers (27) is nu vier jaar freelance fotograaf. Waar hij zich vroeger een jong broekie voelde, heeft hij nu een hoop zelfvertrouwen. ‘Nu denk ik: ja, ik mag dit maken. Ik mag er zijn. Dat vind ik het grootste verschil, dat ik zelfvertrouwen heb om iets te maken en ergens voor te staan.’ Voor Villamedia sprak ik met hem:

Hij combineert het maken van reportages met het fotograferen van nieuws. Alexander Schippers (27) houdt van de adrenaline die komt kijken bij het maken van nieuwsfoto’s. ‘Het lijkt me geweldig om voor een internationaal persbureau te werken.’

Hoe ziet jouw week eruit?
‘Van tevoren weet ik vaak niet wat ik ga doen. Meestal is mijn week nog leeg en druppelen de opdrachten last-minute binnen. Over het algemeen bewerk ik op maandag en dinsdag beelden en stuur ik mailtjes. Woensdag tot en met zondag ben ik aan het fotograferen. Bijvoorbeeld voor de vaste rubriek ‘Revu Ontdekt’ in Nieuwe Revu. Dan ben ik op pad om dingen te ontdekken.’

Lees verder bij Villamedia.

(Foto: Truus van Gog/Villamedia)

Scroll naar boven