‘Laat mij maar mijn eigen plan trekken’

Een gezonde obsessie voor wat mensen drijft. Zo noemt eigen baas Vivienne Groenewoud (40) haar drive om human interest-verhalen te schrijven. De afgelopen drie jaar zat ze nooit zonder werk. ‘Ik ga gewoon door totdat ik een hoofd in een bloempot op wielen ben.’

Waarom ben je freelancer geworden?
‘Vroeger wilde ik al heel graag journalist worden, maar dat is er niet van gekomen. In mijn tijd werd je continu uitgeloot bij de opleidingen. Uiteindelijk ben ik bij een zorginstelling terecht gekomen. Maar ik wilde toch heel graag iets doen met schrijven. Dus ben ik mijn verhalen gaan opsturen. Dat werd eigenlijk heel goed ontvangen. Toen het bedrijf waar ik werkte failliet ging dacht ik: nu ga ik het maar gewoon proberen.

Lees verder bij Villamedia.

Foto: Truus van Gog

Scroll naar boven